Banaan-rabarber crumble

 

Fa-vo-riete dessertje! Een ontzettend gemakkelijk receptje met een onverwachtse combinatie die heerlijk uit de hoek komt. Hier is ie dan: de banaan-rabarber crumble!

Ingrediënten:

  • banaan en rabarber, samen goed voor ongeveer 500g
  • tarwebloem
  • suiker
  • plantaardige boter

Recept:

  1. Neem 250g geschilde banaan en rabarber en snij ze in kleine stukjes.
  2. Olie een ondiepe ovenschotel en leg het fruit erin.
  3. Maak het deeg door in een kom 200g tarwebloem te mengen met 100g suiker.
  4. Voeg 100g koude, in stukjes gesneden boter toe. Roer eerst en kneed vervolgens met je handen, tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  5. Verdeel het deeg over het fruit in de schotel.
  6. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven gedurende 30-35min op 180°C.

Smakelijk!

Advertenties